U četvrtak, 17.10.2019. godine organizovao je potpisivanje ugovora za stipendije za 10 najboljih pobjednika iz Šestog nagradnog takmičenja za učenike srednjih škola iz Sire – poznavanja životopisa Muhammeda, a.s. obezbijeđenih iz Fonda Bejtu-l-mal.

Svečanosti su prisustvovali Ibrahim-ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu, doc. dr. Nezir Halilović – šef Odjela za vjeronauku, mr. Emina Bešlija stručni saradnik Ureda i Amela Brdar, 9 stipendista i nekoliko roditelja. 

Na početku aktivnosti, jedan od pobjednika je proučio odabrane ajete časnog Kur'ana.

Nakon toga prisutnim se obratio doc. dr. Nezir Halilović koji je ukratko predstavio rezultate 6. nagradnog takmičenja iz Sire i ukazao da je u proteklih 6 godina 20.000 učenika uzelo učešće u ovoj aktivnosti u okviru koje je nagradnu ekskurziju i Istanbul ostvarilo 240 učenika iz svih dijelova BiH, Hrvatske, Austrije, Njemačke i Srbije, a stipendije u godišnjem iznosu od 1000 KM je ostvarilo 40 učenika koji su na tim takmičenjima postigli najbolje rezultate. Zatim je prozvao prisutne dobitnike stipendija. 

Na kraju se prisutnim obratio Ibrahim-ef. Malanović koji je čestitao pobjednicima na ostvarenim rezultatima i zasluženim stipendijama. Ukazao je da Islamska zajednica podržava i nastavih će podržavati njihov uspon u nauci, tim prije što su svoje stipendije postigli na osnovu znanja o poznavanju života Muhammeda, a.s. Ibrahim-ef. je zamolio dobitnike stipendija da nikada ne zaborave svoju Islamsku zajednicu i da računaju na podršku Islamske zajednice tokom njihovog uspona u životu i radu, a sutra kada jednog dana budu uspješni doktori, inžinjeri, direktori i sl., a na tom su putu, da i oni nastave sa tom praksom pomaganja najboljim studentima.

Aktivnost je okončana potpisivanjem ugovora i dovom koju je proučio Ibrahim-ef. Malanović.