U petak 26.05.2023. godine rukovodilac Ureda za zekat Vehid ef. Arnaut posjetio je Medžlis Islamske zajednice Breza i bio hatib na džuma namazu u džematu Stara džamija u Brezi. Ovaj džemat kojeg predvodi vrijedni Muris ef. Šehić već duži niz godina bilježi porast ukupljenog zekata i sadekatul-fitra u Fond Bejtul-mal. Izražavajući zahvalnost vjernicima koju pružaju kroz  izdvajanje zekata i sadekatul-fitra u Fond Bejtul-mal, Vehid ef. Arnaut je proučio hajir dovu za bereket džematu i vjernicima.

Kroz hutbu je ukazano na koristi izdvajanja imetka, kako na ovom svijetu kroz zaštitu i povećanje imetka, čuvanje od teških životnih iskušenja i propasti, tako i na ahiretske kroz oprost grijeha, zaštitu od vatre i uvećanje dobrih djela.

U znak sjećanja na ovu posjetu Vehid ef. Arnaut je imamu Muris ef. Šehiću uručio Kur'ani Kerim s prijevodom na bosanski jezik u izdanju izdavačke kuće islamske zajednice El-Kalem.

Zadovoljstvo ovom posjetom  izrazili su i glavni imam Zejd ef. Sokić, članovi džematskog odbora džemata Stara džamija, kao i vjernici, uz obećanje da će i dalje svi predano raditi na promociji i podršci Fondu Bejtul-mal.