Jedan od nezaboravnih trenutaka svakog Bošnjaka je posjeta Potočarima, a posebna čast je obaviti džumu namaz na musali u Potočarima. Tu čast su danas imali članovi Mreže mladih Bugojno i Gornji Vakuf. Srca su bila tužna, ali duše pune zadovoljstva zbog zijareta žrtvama genocida kao i usvajanju velike životne lekcije da se treba osloniti na sebe u svim životnim iskušenjima. Hutbu je danas kazivao Vehid ef. Arnaut- rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta IZ-e u BiH, dugogodišnji glavni imam Medžlisa Bugojno.

Članovi Mreže mladih su obišli Memorijalni centar, musalu, šehitluke kao i centar grada Srebrenica. Posebnu zahvalnost dugujemo vrijednim domaćinima u Behram-begovoj medresi u Tuzli koji su sve počastili ručkom. Prema programu, nakon ručka uslijedio je obilazak grada Tuzla i hairli povratak prema Sarajevu, a potom u Bugojno i Gornji Vakuf.

Kako rekoše domaćini, naši vodiči u Memorijalnom centru ove lekcije svi moramo učiti i redovno ih obnavljati kroz česte posjete Potočarima i Srebrenici s ciljem uzimanja pouke.