Solidarišući se sa ljudima pogođenim nevoljama, Islamska zajednica je među prvima koji pružaju svoju ruku pomoći, prije svega kroz interventno izdvajanje sredstava i pomoći ugroženima iz fonda Bejtu-lmal.

Stoga je Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na redovnoj sjednici, održanoj 2. marta, razmatrao i pitanje ruske agresije na Ukrajinu, te je donio odluku da će se uključiti u humanitarno pomaganje narodu Ukrajine, u mjeri koliko to bude potrebno prema mogućnostima Islamske zajednice.

Iz Kancelarije reisu-l-uleme Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini za Preporod.info je potvrđeno da će Rijaset izvdojiti sredstva za pomoć narodu Ukrajine. Kako su naveli, iznos koji će sada biti izdvojen je 50.000 eura.

Iz Rijaseta su dodali da je pomoć Islamske zajednice namijenjena svima, bez obzira na njihovu vjersku ili nacionalnu pripadnost, a proslijedit će se preko zvaničnih organa države Ukrajine.

Podsjećamo, Rijaset Islamske zajednice vodi brigu o onima kojima je pomoć najpotrebnija, te je i ranije pomagao najosjetljivije kategorije društva.

(Preporod.info)