Kontaktirajte Ured za zekat: +387 33 533 000 Aktuelni iznos nisaba je 9.422,00 KM - 4.832,00 € - 5.730,00 $
"One koji vjeruju i čine dobra djela i molitvu obavljaju i zekat daju čeka nagrada kod Gospodara njihova..."
(El-Bekare 277)

Islamska zajednica opremila i dala logističku podršku ljekarima koji odlaze u Sandžak

Na vanrednoj sjednici Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini donesena je odluka o urgentnom izdvajanju 100.000 KM za podršku medicinskim timovima koji će iz Bosne i Hercegovine biti upućeni u Sandžak kako bi pomogli tamošnjim medicinskim radnicima u suzbijanju širenja virusa COVID-19.

Jutros su za Sandžak krenuli timovi ljekara različitih specijalnosti,  koje je u ime Rijaseta Islamske zajednice ispratio Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu.

Na ispraćaju ekipe ljekara iz Sarajeva  bili su i  šefica bh. diplomatije Bisera Turković, direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović, te gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

„Novčanom pomoći  koja je urgentno izdvojena za nabavku zaštine opreme za tim ljekara koji odlaze u Sandžak, je samo dio podrške i pomoći koju je Rijaset Islamske zajednice izdvojio ovih dana kako bi pomogao narodu i bolnicama u Sandžaku. Od  samog početka borbe sa korona virusom, u više navrata donirani su različiti oblici pomoći, naročito u medicinskoj opremi, koja je preko Mešihata IZ u Srbije dostavljena institucijama i pojedincima u Sandžaku“ izjavio je Ibrahim Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu.

Podijeli putem:

Prijavi se iliNapravi novi račun