Rukovodilac Ureda za zekat Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Vehid Arnaut danas je posjetio Media centar, gdje se sastao sa direktorom dr. Muamerom Tinjakom i saradnicima.

Ovom prilikom je razgovarano o medijskoj promociji Fonda Bejtul-mal putem platformi Media centra.

Sredstva Fonda koriste za odgoj i obrazovanje u srednjim, višim i visokim obrazovnim institucijama koje djeluju u okviru Islamske zajednice u BiH ili je ona njihov osnivač, za održavanje i unapređenje mektepske nastave, za pomoć povratničkim džematima, kao i druge vidove islamskog rada koji se odvijaju kroz organe i ustanove IZ, a kojima se podiže vjerski kulturni, odgojni i obrazovni nivo muslimana, te za druge namjene koje su od opće koristi za muslimane i Islamsku zajednicu.

Predviđeno da Rijaset svake godine,prilikom definiranja raspodjele, utvrdi optimalan iznos sredstava koja će iz ovog Fonda izdvojiti za pomoć povratničkim džematima i drugim socijalno ugroženim licima.

Podjsećamo, Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je u Gazi Husrev-begovoj biblioteci u Sarajevu organizirao svečanu dodjelu stipendija iz Fonda Bejtul-mal Islamske zajednice za 200 učenika i studenata.

 

(Preporod.info)