U danima proteklog vikenda rukovodilac Ureda za zekat Vehid Arnaut je posjetio Islamsku zajednicu Bošnjaka u Švicarskoj. U subotu, 19.03., nakon jacije namaza upriličena je svečanost dodjele priznanja vrijednim džematlijama džemata Sankt Gallen GAM, kao i njihovom imamu Sabahudin ef. Sijamhodžiću.

U ime džemata priznanje, kao i prigodan poklon, preuzeo je  predsjednik džematskog odbora. Bio je ovo način da se vjernicima ovog džemata izrazi zahvalnost i čestitka te uputi hajr dova za uspjeh u nizu godina na prikupljanju zekata i sadekatu-l-fitra u Fond Bejtu-l-mal. Svečanost je uveličao i Jasmin ef. Demić, glavni imam za Švicarsku koji se obratio na početku svečanosti, a onda je uslijedilo interaktivno druženje vjernika sa rukovodiocem Ureda za zekat.

S ciljem jačanja svijesti, kao i pružanja što većeg broja informacija o Fondu Bejtu-l-mal, Vehid ef. je održao radno edukativni seminar sa imamima Švicarske.

Prilikom ovih aktivnosti stalno je izražavana jaka želja za potrebom jačanja Fonda Bejtu-l-mal, značajnijom prezentacijom fondova na elektronskim medijima, kao i uvažavanjem novih realnosti koje prate život vjernika u Švicarskoj i našim odgovorima na njih.