Kontaktirajte Ured za zekat: +387 33 533 000 Aktuelni iznos nisaba je 8.290,00 KM - 4.250,00 € - 5.060,00 $
"One koji vjeruju i čine dobra djela i molitvu obavljaju i zekat daju čeka nagrada kod Gospodara njihova..."
(El-Bekare 277)

Održana radionica o zekatu

U srijedu, 30. septembra 2020. godine u prostorijama Studentskog centra Islamske zajednice, održana je radionica o temi „Zekat – temeljni propisi u kratkim porukama“.

Radionica se održala u organizaciji Ureda za zekat u saradnji sa Fakultetom islamskih nauka. Ova radionica je održana kao dio kontinuiranih napora Ureda za zekat u pogledu podizanja sveukupne svijesti o zekatu, s posebnim naglaskom na jednostavnije i efikasnije predstavljanje propisa zekata na društvenim mrežama.

Vehid ef. Anaut, rukovodilac Ureda za zekat, je u uvodnom dijelu upoznao studente sa misijom Ureda za zekat, te predstavio potrebu da se o osavremenjivanju načina putem kojih se vjernici informišu o propisima i važnosti zekata. Drugi uvodničar, Meho ef. Šljivo je sa učesnicima razgovarao o važnosti kreiranja kvalitetne poruke. U drugom dijelu radionice, učesnici su imali priliku pripremiti materijal koji će biti korišten u narednom periodu za potrebe priređivanja autentičnog i kvalitetnog sadržaja o propisima zekata.

Podijeli putem:

Prijavi se iliNapravi novi račun