Sarajevo, 30. maj 2019. (MINA) – Sinoć je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović u sarajevskom hotelu „Novotel“ organizovao iftar za najistaknutije bh. privrednike.

[foogallery id=”2292”]

Uz riječi dobrodošlice i zahvale na odzivu, reisu-l-ulema Kavazović je u svom obraćanju prisutne podsjetio na važnost zajedništva. „Da bismo opstali i prosperirali mi se moramo držati zajedno. Zato vas pozivam da se međusobno pomažete, da među sobom sarađujete. Trebate imati više sastanaka poput ovog iftara na kojem se upoznajete, razmjenjujete iskustva, kontakte i znanja“, istaknuo je Reisu-l-ulema. On je također kazao:

– Pozivam vas da i dalje budete podrška aktivnostima Islamske zajednice, to je ulaganje u našu zajedničku budućnost. Apelujem na vas da vaš zekat, koji je jedan od temelja, šartova ili ruknova vjere kao i sadakatu-l-fitre uplaćujete u naš bejtu-l-mal. To je naš zajednički budžet kao ogranka ummeta u ovom dijelu svijeta i kao naroda. Iz njega se finansira ono što su naši zajednički prioriteti i ono što na drugi način ne bismo imali a bez čega kao narod ne možemo. Nad njim bdije naš Rijaset, Vijeće muftija i naš Sabor. Toliko puta smo u presudnim trenucima za naš narod posezali za ovim sredstvima kako bi zaštitili naše vitalne interese. Da ne navodim primjere. Vi to znate. U vama smo uvijek imali razumijevanje za to i ja vam se na tome još jednom zahvaljujem, poručio je na sinoćnjem iftaru reisu-l-ulema Kavazović.

Vrijedi istaknuti da su sinoćnjem iftaru prisustvovali i predsjedavajući Vijeća ministar BiH Denis Zvizdić i premijer Vlade FBiH Fadil Novalić.