U okviru posjeta privrednicima – davaocima zekata dana 03.11.2020. godine rukovodilac Ureda za zekat je posjetio privrednike na području Viteza i Žepča.

Prilikom posjete preduzeću „Divan“ Vitez direktor i vlasnik ove kompanije Suad Jašarević istakao je da uprkos teškim vremenima preduzeće dobro posluje i ponosan je na činjenicu da niko od radnika nije  ostao bez posla. „Od osnivanja do danas,  dajemo zekat, jer znamo da je to vjerska obaveza, a sa njegovim davanjem dolazi bereket. U to smo se uvjerili bezbroj puta“ istakao je direktor. Pored izdvajanja zekata, ovu vrijednu porodicu, odlikuje i aktivno učešće u džematu Stari Vitez, materijalna podrška svim hairli projektima na području Medžlisa Vitez, ali i šire.

U Žepču je, u prisustvu glavnog imama Džafer ef. Gračića, obavljena posjeta firmi „JasminM“. U razgovoru je direktor i vlasnik Jasmin Malićbegović prezentirao rad i uspjehe ovoga preduzeća. „Posebno želim da istaknem da je potrebno da Islamska zajednica više ukaže na načine pomoći koje pruža iz Bejtu-l-mala. Mi smo se osvjedočili u vrijeme poplava na našem području, a to me je dodatno učvstilo u izdvajanju zekata u Bejtu-l-mal, koliko je važna uloga institucionalnog načina prikupljanja i dijeljenja pomoći“.

Rukovodilac Ureda je, u ime Islamske zajednice, izrazio zahvalnost na izdvajanju zekata u Bejtu-l-mal, i uručio prigodne poklone ovim vrijednim privrednicima.

Molimo Uzvišenog Gospodara da našim privrednicima pomogne u njihovim poslovnim uspjesima, da im podari halala nafaku, bereket u imetku, porodično zdravlje i osnaži im osjećaj za pomaganje džemata i Zajednice.