Rukovodioci Ureda za društvenu brigu i Ureda za zekat Ibrahim-ef. Malanović i Vehid-ef. Arnaut posjetili su Centar savremenih inicijativa u Suhodolu, te korisnicima uručili prigodnu donaciju.

Ovaj Centar se primarno bavi liječenjem od ovisnosti, s akcentom na duhovnu terapiju koja podrazumijeva praktično izvršavanje propisanih ibadeta.

Goste je dočekao direktor Almir Karadža koji je istakao da se u Centru nalazi 29 korisnika čiji je boravak besplatan, a o njihovim potrebama brine šest uposlenika. Centar djeluje kao udruženje građana već 17 godina i iza sebe ima na stotine izliječenih korisnika koji su danas korisni članovi društva.

Ibrahim-ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu se osvrnuo na pomoć pomoć koju Islamska zajednica pruža ovom centru iz sredstava Fonda Bejtul-mal.

– Pomoć koju smo danas uručili Centru je podrška ovom plemenitom poslu, vrijednim ljudima i korisnicima kojima je neophodna svaka vrsta pomoći. U okviru naših mogućnosti, nastavit ćemo pomagati rad ovog centra i doprinositi promociji dobra i čestitosti – kazao je Malanović.

Domaćini ove posjete su zahvalili na uručenoj pomoći, poručivši kako pomoć Islamske zajednice već ima svoj kontinuitet.

– Pomoć koja je došla danas, kao i kontinuirana podrška Islamske zajednice je dobrodošla i uvijek dođe u pravo vrijeme – poručili su.  

Rijaset je putem Ureda za društvenu brigu pomogao rad Centra vrijednom donacijom u prehrambenim artiklima, sportskoj opremi, obući i odjeći koja će dobro doći korisnicima.

(Preporod.info)