U okviru redovnih aktivnosti posjeta džematima i medžlisima rukovodilac Ureda za zekat Vehid ef. Arnaut i voditelj odjela za vaz hatabet i iršad mr. Meho ef. Šljivo posjetili su Medžlis islamske zajednice Bratunac. Ovaj medžlis i njegove aktivnosti je predstavio Glavni imam Elvir ef. Hodžić, ističući optimizam, realizirane projekte, projekte u fazi realizacije kao i planirane projekte koji imaju za cilj finansijsko jačanje medžlisa, posebno putem snaženja prihoda od vakufa. Vehid ef. je izrazio zahvalnost Medžlisu na podršci koju pružaju kroz akcije zekata i sadekatul-fitra i podršci koju pružaju Fondu Bejtul-mal.

Džumu namaz mr. Meho ef. Šljivo je predvodio na Musalli u Potočarima a Vehid ef. Arnaut u gradskoj džamiji u Bratuncu, a u hutbi su istakli hrabrost našeg naroda na ovim područjima, njihovu odlučnost da čuvaju svoje, njihovu privrženost Islamskoj zajednici kao i učešće u svim aktivnostima Islamske zajednice.

Medžlis IZ Bratunac je jedna pozitivna priča, puna optimizma, srdačnosti i domaćinske topline. Njihovim aktivnostima snaži se volja za opstanak na tim područjima i daje nada mladim ljudima da je ovo prostor ugodan za život i očuvanje identiteta.