S početkom ovogodišnjeg mubarek mjeseca ramazana u funkciju je pušten redizajnirani izgled portala Zekat.ba. Naime, dosadašnji blog posvećen Zekatu i Zekat kalkulatoru unaprijeđen je s ciljem pružanja još bolje servisne usluge vjernicima u njihovom ispunjavanju 4. islamskog šarta.

Pored dosadašnjih informacija o obavezi zekata i načinu njegova ispravnog obračuna, postojećeg zekat kalkulatora, novi portal će donositi i informacije o radu i aktivnostima Ureda za zekat. Također, vjernici imaju mogućnost da upućivanjem pitanja putem e-mail adrese zekat@rijaset.ba riješe svoje nedoumice i nejasnoće prilikom ispunjenja i ove vjerske dužnosti.

Među sadržajima koji odlikuju novi portal su tekstovi posvećeni zekatu, vijesti i prilozi o aktivnostima vezanim za zekat, pitanja i odgovori o ovoj vjerskoj dužnosti te video sadržaji koji tretiraju pomenutu tematiku.

Kao ključni dio novog portala želimo istaknuti pravovremenu informaciju o aktuelnom iznosu nisaba s ciljem ukazivanja na važnost posvećivanja pažnje zekatu tokom cijele godine a ne samo za vrijeme ramazana.

Cijeneći posjetioce i korisnike usluga ovog portala kao bitan faktor u njegovom radu, unaprijed vam se zahvaljujemo na svim vašim prijedlozima i idejama koje nam možete uputiti putem e-maila zekat@rijaset.ba.