Kontaktirajte Ured za zekat: +387 33 533 000 Aktuelni iznos nisaba je 8.290,00 KM - 4.250,00 € - 5.060,00 $
"One koji vjeruju i čine dobra djela i molitvu obavljaju i zekat daju čeka nagrada kod Gospodara njihova..."
(El-Bekare 277)

Ured za društvenu brigu: Uručeno 10 stipendija za učenike iz Internatskog smještaja u Potočarima

Predstavnici Ureda za društveni brigu Rijaseta IZ u BiH na čelu sa rukovodiocem Ureda Ibrahim ef. Malanovićem, jučer su boravili u posjeti uredu Udruženja „Međunarodni forum solidarnosti -Emmaus“ u Potočarima i Medžlisu Islamske zajednice Srebrenica.

Povod posjete bio je potpisivanje ugovora za stipendije za 10-oro djece korisnika Internatskog smještaja u Potočarima i sagledavanje stanja potreba Medžlisa IZ Srebrenica. Sredstva za stipendije osigurana su iz Bejtul-mala za podršku obrazovanju.

Uručene stipendije nastavak su podrške aktivnostima MFS-EMMAUS-a koju Rijaset IZ u BIH već godinama kroz razne programe podrške pruža projektima ovog udruženja kao što su: donacije kurbanskog mesa i mesnih prerađevina za Prihvatni centar Duje, slanje humanitarne pomoći za Siriju, te pomoć migrantima.

Tokom posjete predstavnici Ureda za društvenu brigu upoznali su se sa drugim aktivnostima koje MFS-EMMAUS realizuje na ovom području, družili su se sa djecom korisnicima Internatskog smještaja, posjetili majke korisnice projekta „Ljubav za majke Srebrenice“, te obišli kapacitete Centra za stara lica koje MFS-EMMAUS gradi u Potočarima.

– Svakodnevno MFS-EMMAUS u svom Uredu u Srebrenici pruža pomoć i brigu za oko 400 korisnika, od čega je 158 djece korisnika Internatskog smještaja i Dnevnog centra za djecu, 44 korisnice projekta Ljubav za majke Srebrenice i ostali korisnici projekta „Jedan obrok dnevno.“ Podrška IZ u BIH i svih njenih institucija je od posebnog značaja jer je prije svega kontinuirana i iz godine u godinu se povećava. Time je olakšan i cjelokupni rad MFS-EMMAUS-a jer se broj korisnika iz dana u dan povećava, ističu iz MFS-EMMAUS-a.

Takođe, rukovodilac Ureda Ibrahim ef. Malanović posjetio je Medžlis IZ Srebrenica i susreo se sa glavnim imamom Damir ef. Peštalićem. Prilikom susreta dogovoren je nastavak pružanja pomoći socijalno ugroženim porodicama i djeci sa područja ovog Medžlisa kao i podrška ramazanskim aktivnostima na području MIZ Srebrenica.

Podijeli putem:

Prijavi se iliNapravi novi račun